SPF
Banner Image

Přípravek vybírejte dle typu pleti

V první řadě si zodpovězte otázku, jaký typ pleti máte. To ovlivní následný výběr přípravku, respektive jeho aktivní látky a texturu.  Suchá pleť potřebuje výživnou
a hutnější texturu, kterou najdete například v Hydratačním krému, pro smíšenou pleť zvolte spíše lehčí texturu Hydratačního mléka či péče o pleť a u mastné pleti dbejte na to, aby textura byla opět lehčí a přípravek neucpával póry, byl tzv. nekomedogenní.

Častou obavou a zároveň mýtem ve společnosti je, že hydratační přípravky obsahují vodu, která v zimě způsobuje zamrzání přípravku na pleti. Toho se nemusíte obávat, hydratační krémy pouze fixují molekuly vody, které již v pokožce jsou, a zabraňují jejich vypařování způsobenému například změnou teploty. 


Hydratace a svědění kůže

Pro hydrataci celého těla vybírejte v chladnějším počasí hutné textury, u kvalitních přípravků se nemusíte bát, že by vaši kůži zatěžovaly. Pomáhají redukovat svědění kůže zapříčiněné suchostí a vaši pokožku vyživí do hloubky. Přípravky nanášejte ideálně do 3 minut od sprchy či koupele, aby byl efekt co nejvýraznější.  Pro posílení účinku si můžete dopřát peeling, který pomáhá zbavit vrchní část pokožky odumřelých buněk, a připravuje ji tak na aplikaci dalších přípravků. Díky tomu kůže snáze absorbuje účinné látky. Ale pozor, peeling by měl být vždy jemný, aby nedošlo k příliš silné exfoliaci.

S hydratací můžete začít už během samotného mytí, ideální jsou čisticí oleje, které vaši kůži vyživí a nezanechají mastnou. Vyvarujte se však příliš horké vodě a čas strávený ve sprše redukujte jen na několik minut. 


Suché ruce

Častým problémem v chladném počasí je i suchá kůže na rukou. Vždy u sebe noste krém na ruce, který můžete kdykoliv během dne aplikovat. Nečekejte s krémem na moment, kdy vaše kůže na rukou popraská, starejte se o ni pravidelně, abyste vysušení předešli. Popraskaná pokožka umožňuje snadnějšímu prostoupení patogenních mikroorganismů a následnému začarovanému kruhu podráždění, zánětu, olupování a narušení kožní bariéry.


Zdravá kožní bariéra je pro hydrataci zásadní

Co se týče složení hydratačních přípravků, zaměřte se na obsah ceramidů, které významně přispívají k posílení kožní bariéry. Ta je nejen přirozeným ochráncem naší kůže, ale pomáhá v pokožce udržovat i hydrataci. Kožní bariéra je zhruba z 50 % tvořena právě ceramidy, ale pokud je ztrácí, trpí na suchost, pnutí a svědění. Jak ceramidy fungují? Můžete si je představit jako malá pojidla, která drží kožní buňky pohromadě. Díky nim je bariéra neporušená a pevná, a může plnit svou funkci – udržovat hydrataci v pokožce, ven naopak propouštět nechtěné nečistoty.

Všechny přípravky CeraVe obsahují 3 typy ceramidů, vybrané za pomoci dermatologů, které posilují funkci kožní bariéry. Systém postupného uvolňování MVE v přípravcích CeraVe navíc zaručuje, že se klíčové látky vstřebávají do kůže během dne postupně, což přispívá k udržení hladiny hydratace a obnově kožní bariéry.


Tipy navíc

Pro dobrý stav pokožky a správnou hydrataci můžeme dělat mnoho pomocí stravy a pitného režimu. Během dne nezapomínejte na dostatečný příjem tekutin. Pokud máte tendenci na vodu zapomínat, vyzkoušejte aplikace s připomínkami, nebo si jednoduše postavte sklenici s vodou na stůl, ať ji máte neustále na očích.  

Hydrataci pokožky podpoříte i kvalitní stravou. Pro zdravou a hydratovanou pokožku jsou důležité vitaminy skupiny B, vitamin A, vitamin E a vitamin C, z minerálů pak křemík, vápník a zinek. Důležité prvky najdete například v oříškách, semínkách, listové zelenině, okurkách či špenátu. 

Příjemnou podporou obranyschopnosti pokožky, její výživy a hydratace jsou i masáže a procedury, které přispívají k celkovému uvolnění těla a zlepšují krevní a lymfatický oběh. Díky aktivaci procesů v pokožce získává kůže větší pružnost, podporu kožního filmu a fixaci vody uvnitř pokožky.


Message
Download Chrome