SPF

POSTUP ČIŠTĚNÍ

Krok 1: Poslouchejte odborníky

Drsné čisticí prostředky mohou poškodit kožní bariéru, propustit do pleti dráždivé látky a vlhkost ven. Vyberte si dermatologem doporučenou značku péče o pleť s jemnými čisticími prostředky, které odstraní maz, nečistoty a make-up, aniž by narušily kožní bariéru.

Krok 2: Poznejte svou pleť

Čisticí přípravky na obličej nejsou univerzální a je důležité znát svůj specifický typ pleti, abyste si mohli vybrat složení s pečlivě vyváženými látkami pro čistou pleť bez nežádoucích vedlejších účinků.

Krok 3: Buďte jemní

Při nanášení čisticího prostředku nepoužívejte žínky, kartáče nebo jiné drsné techniky, které by mohly poškodit kožní bariéru. Vlažná voda a vaše ruce jsou vše, co potřebujete!

TIPY OD DERMATOLOGA

ČASTO KLADENÉ DOTAZY

  • Čisticí ​přípravek je jedním z produktů péče o pleť, navrženým pro jemné odstranění mazu, špíny, potu, odumřelých kožních buněk a make-upu z povrchu pleti. Tyto nečistoty jsou následně odstraněny opláchnutím. Kvalitní čisticí ​přípravek zabraňuje hromadění nečistot a zároveň zanechává kožní bariéru nedotčenou.

  • K mytí obličeje používejte vlažnou vodu. Pokud máte citlivou pleť, horká voda může pleť narušit a způsobit její nadměrné vysušení. Na druhou stranu studená voda nemusí dostatečně rozpouštět oleje.

  • Čisticí ​přípravek by měl být aplikován na obličej po dobu tří až pěti minut a poté opláchnut. Obličej osušte čistým ručníkem.

  • V ideálním případě byste si měli obličej čistit dvakrát denně, ráno a znovu večer. Můžete také zvážit čištění po jakékoli činnosti, kdy je obličej viditelně pokrytý potem, špínou nebo make-upem.

  • Mytí obličeje ve sprše je naprosto v pořádku. Stačí použít čisté ruce a konečky prstů. Použijte jemný čisticí ​přípravek, a ne tělové mýdlo.

Message
Download Chrome